Ferrari-testrijder Pedro de la Rosa wil graag doorgaan in zijn rol als voorzitter van de Grand Prix Drivers’ Association, mits zijn collega’s daarmee akkoord gaan.

De la Rosa is sinds begin vorig jaar voorzitter van de Grand Prix Drivers’ Association, oftewel de GPDA, de ‘vakbond’ voor Formule 1-coureurs. De 41-jarige Spanjaard nam het stokje over van Rubens Barrichello, nadat deze de sport had verlaten.

Het viel De la Rosa vorig jaar zwaar om zijn rol als GPDA-voorzitter te combineren met zijn werk als coureur bij HRT, met als gevolg dat hij heeft overwogen terug te treden, maar nu HRT verdwenen is en De la Rosa het als testrijder van Ferrari minder druk heeft, wil hij nog wel een jaartje doorgaan.

“Als de andere coureurs het er mee eens zijn, dan zou ik graag nog een jaar aanblijven als GPDA-voorzitter”, vertelt De la Rosa aan Autosport. De la Rosa krijgt als voorzitter steun van Felipe Massa en Sebastian Vettel, die medebestuurders van de GPDA zijn.

Volgens Autosport komt de GPDA voor de openingsrace in Australië bijeen om een stemmingsronde te houden en de huidige vertegenwoordigers opnieuw te verkiezen of vervangers aan te wijzen.