*

De Vries: ‘Ik heb niks te verliezen’

Linda van der Heide

Linda van der Heide

2 februari 2018 10:20

De Vries: ‘Ik heb niks te verliezen’

Nyck de Vries (22) staat aan de vooravond van misschien wel zijn belangrijkste seizoen in zijn carrière. Formule 1 is nog altijd zijn doel en daarvoor is kampioen worden in de Formule 2 een must. FORMULE 1 sprak met hem.

Tijdens het interview maakt Nyck de Vries een ontspannen indruk. Bij Prema heeft hij een geweldige uitgangspositie om in zijn tweede Formule 2-seizoen voor de titel te kunnen strijden. De druk is hoog, maar lijkt desondanks geen vat op hem te hebben. “Voor mijn gevoel ben ik er klaar voor.”

“Winnen is het enige dat telt”, legt hij uit. “Ik kan me niet permitteren tweede of derde te worden. Het lijkt alsof er daardoor veel druk op me staat, maar ik ben vrij relaxt. Eigenlijk voelt het alsof ik niks te verliezen heb. Ik heb de beste kansen en moet gewoon mijn job doen. Er wordt een nieuwe auto geïntroduceerd en de strijd zal pittig worden, maar ik heb er zin in.”

Formule 1
De Vries weet ook dat de laatste vijf kampioenen uit de GP2/Formule 2 zijn doorgestoomd naar de koningsklasse van de autosport. “Ik kan alleen maar hopen dat ik met mijn prestaties een kans kan afdwingen in de Formule 1, want er zijn geen garanties in deze wereld.” Ook niet voor McLaren-protegé De Vries.

Financiële klap
De Vries staat weliswaar sinds 2010 onder contract bij McLaren, met de komst van Zak Brown als CEO (en diens beschermeling Lando Norris) veranderde er veel voor de Fries. De grootste klap kwam toen McLaren besloot hem niet langer financieel te ondersteunen. “Opeens sta je er alleen voor. Dat was slikken. Maar je moet doorpakken en alles er aan doen om te zorgen dat je je carrière kunt voortzetten. Want een jaar stilstaan, kun je je niet permitteren.”

Hoe de Vries dat gedaan heeft lees je in de nieuwste editie van Formule 1. In het interview vertelt hij uitgebreid over zijn situatie bij McLaren, komt Max Verstappen ter sprake (wie van de twee is nou beter?) en gaat hij in op zijn kansen op een F1-stoeltje. Editie 2 is nu te koop in de winkel of hier te bestellen.

Gerelateerd