De dubbele punten die de FIA wil toekennen tijdens het slotweekend in Abu Dhabi dit seizoen komen er. In een topoverleg met alle teams afgelopen woensdag kreeg het voorstel van alle constructeurs groen licht.

Tijdens het overleg, gehouden in het Zwiterse Geneve, besprak de FIA de plannen voor 2015. Zo wil de autosportbond een budgetplafond in gaan voeren om de kosten van de sport drastisch omlaag te krijgen. Ook wil de FIA opnieuw proberen om bandenwarmers te verbieden. Dit stelde de bond al eerder voor, maar toen stuitte dat op hevige tegenstand van de teams vanwege veiligheidsredenen.  

Naast de toekomstplannen, die nog goedgekeurd moeten worden door de rechterlijke macht van de FIA, de World Motor Sports Council, discussieerden de teams ook over een aantal regels die dit jaar worden ingevoerd. Een daarvan is dus de dubbele punten-regel, waarbij veel Formule 1-figuren vraagtekens plaatsten. Maar ondanks negatieve opmerkingen over de regel door bijvoorbeeld Ferrari-president Luca di Montezemolo en Sebastian Vettel, heeft geen enkel team tegen de invoering geprotesteerd.

Waar de teams wel actie tegen ondernamen was de gewichtbeperking van de auto’s die de FIA eind vorig jaar invoerde. Doordat de nieuwe Pirelli-banden zwaarder zijn dan afgelopen seizoen, is die limiet 1 kilo omhoog gezet, naar 691 kilo. In 2015 zal dat gewicht verder omhoog gaan. Dan mogen Formule 1-wagens maximaal 701 kilo wegen, inclusief coureur.