Hoewel het lange proces doet vermoeden dat hij niet zo zeker is van zijn zaak, meent Ron Dennis met Fernando Alonso en Jenson Button het sterkste mogelijke coureursduo te hebben gevonden voor zijn team.

Naar verluidt zou Dennis zelf liever Magnussen naast Alonso hebben gezien, maar gaven andere vooraanstaande figuren bij McLaren en Honda de voorkeur aan Button. Dennis wil niet ingaan op de redenen waarom de bevestiging van het coureursduo zo lang op zich heeft laten wachten.

“We hebben Alonso al enige tijd geleden vastgelegd, maar wilden het niet bevestigen totdat ook alles rond was met zijn teamgenoot”, verklaart Dennis. “Om verschillende redenen duurden de onderhandelingen met Button wat langer, maar nu alles afgerond is, gaan we met het volste vertrouwen de toekomst tegemoet.”

Dennis benadrukt dat Button nog volledig toegewijd is aan McLaren. Dat de gemiddelde leeftijd van zijn coureurs hoger is dan die van de andere teams (zeker vergeleken met Toro Rosso), deert Dennis niet: “Ze zijn oud genoeg om ervaring op zak te hebben en nog jong genoeg om vol enthousiasme en energie aan de slag te gaan.”

Alonso is 33 jaar oud en heeft 234 Grands Prix verreden, waarvan hij er 32 won en 97 keer op het podium stond. In 2005 en 2006 won Alonso het wereldkampioenschap. Button is 34 jaar oud en won 15 van zijn 266 Grands Prix. Hij behaalde 50 podiumplaatsen en veroverde de wereldtitel in 2009.

“Samen hebben ze dus precies 500 Grands Prix op hun naam staan”, vat Dennis het samen. “En er 47 gewonnen. Ik kan dus gerust zeggen dat we de beste rijdersbezetting hebben van alle huidige Formule 1-teams.”

“Met Kevin Magnussen als test- en reservecoureur hebben we bovendien nog een coureur met geweldige vooruitzichten aan boord. Hij heeft afgelopen seizoen uitstekend werk geleverd en blijft een belangrijk deel van ons team.”