McLaren-kopstuk Ron Dennis denkt dat rookie Kevin Magnussen een toekomstige kampioen is en is er dan ook van overtuigd de juiste keuze te hebben gemaakt door de Deen aan te stellen.

“Hij heeft er natuurlijk wel een competitieve auto voor nodig, maar als coureur heeft Kevin alles in huis om kampioen te worden”, zegt Dennis in interview met Autosport over Magnussen. “Natuurlijk heeft hij er pas één race op zitten en moeten we eigenlijk afwachten hoe de komende Grands Prix gaan, maar ik maak me absoluut geen zorgen over zijn toewijding, karakter en focus.”

“Kevin is, zoveel is wel duidelijk, namelijk bereid offers te maken en alles te doen wat nodig is”, weet Dennis, die aanhaalt dat Magnussen in zijn immens ervaren teamgenoot Jenson Button bovendien ‘een geweldige mentor heeft’. “En ze kunnen goed met elkaar overweg, terwijl Kevin Jenson ondertussen scherp houdt door ervoor te zorgen dat hij het uiterste uit zichzelf moet halen.”

Juiste beslissing
Door Magnussens indrukwekkende optreden in Australië heeft Dennis nu al het gevoel dat hij – want hij benadrukt dat hij degene is die uiteindelijk de knoop heeft doorgehakt – om Sergio Pérez eind 2013 aan de kant te zetten en voor Magnussen te gaan.

“Kevin maakte in Australië geen enkele fout en ging heel goed om met de druk van een eerste Grand Prix-weekend in combinatie met lastige weersomstandigheden en ingewikkelde nieuwe regels. Dat hij daarin slaagde, rechtvaardigt onze keuze voor hem. Er zat natuurlijk een risico aan om hem een kans te geven, want het had fout kunnen gaan, maar het is gelukkig de juiste keuze gebleken.”