*

Dennis: ‘McLaren zal weer domineren’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 mei 2015 11:20

Dennis: ‘McLaren zal weer domineren’
Racepictures

McLaren-topman Ron Dennis twijfelt er niet aan dat zijn team de Formule 1 weer zal domineren. Wanneer durft hij niet te zeggen, maar het team uit Woking heeft volgens Dennis alles in huis om zover te komen.

De laatste McLaren-titel dateert alweer van 2008, toen Lewis Hamilton het coureurskampioenschap won, terwijl McLaren in 1998 voor het laatst de constructeurstitel won. De laatste McLaren-zege stamt uit 2012, waarna sindsdien nog maar twee podiumplekken zijn behaald door de formatie. Een hereniging met Honda – nadat McLaren na jaren heeft gebroken met Mercedes als motorleverancier – moet voor een ommekeer zorgen bij het team dat inmiddels al een paar jaar door een dal gaat. Vooralsnog heeft McLaren met Honda echter nog geen enkel punt gescoord in 2015.

McLaren en Honda hebben in de eerste vier races van het jaar echter wel degelijk progressie geboekt en volgens Dennis zet het flinke stappen op de weg naar boven: “We hebben nog altijd een flinke berg te beklimmen, maar we zullen de top halen”, verklaart hij stellig in interview met Formula1.com. “Wanneer we weer bovenaan staan, is niet te zeggen. Het zou ook dom zijn om een specifiek moment te noemen, maar ik durf te garanderen dat McLaren en Honda niet alleen weer gaan winnen, maar zelfs weer gaan domineren”, voegt de ambitieuze Dennis daar aan toe.

Net zoals andere McLaren-kopstukken eerder deze week al verkondigden dat de ‘nieuwe aanpak vruchten afwerpt’, daar is ook Dennis er van overtuigd dat de werkwijze van het team de juiste is en dat iedereen bij zowel McLaren als Honda er alles aan doet succesvol te worden. Dat het nog een (onbepaalde) tijd gaat duren voor het zover is, neemt iedereen voor lief, stelt Dennis. “We wisten dat het begin moeilijk zou worden. Dat verandert niets aan de positieve stemming en het vertrouwen binnen het team, of ons toekomstperspectief.”

“In Honda hebben we een motorleverancier die enorm toegewijd is en krijgen we de fabriekssteun die nodig is om vooraan mee te doen”, benadrukt de Brit, die zich geen zorgen maakt om de problemen met de naar verluidt radicale Honda-motor: “Absoluut niet zelfs”, beklemtoont hij. “Dat Honda het anders doet dan de rest en voor een innovatief ontwerp heeft gekozen, is op termijn zelfs alleen maar een pluspunt. Ik durf het dan ook wel om te draaien: onze rivalen kunnen zich beter zorgen gaan maken over hoe revolutionair de Honda-motor is.”

McLaren heeft volgens Dennis verder ook zelf meer dan genoeg technische kwaliteit in huis, terwijl het met Fernando Alonso en Jenson Button ‘het beste coureurs-duo in de Formule 1 heeft’. Op de geruchten dat Alonso ontevreden zou zijn vanwege de valse start en mogelijk voortijdig vertrekt, reageert Dennis tot slot in klare bewoordingen: “Hij heeft een driejarig contract met ons, zonder ontsnappingsclausules. Zo simpel is het. We zullen samen, dus met Fernando, terugkeren aan de top. Hij gaat zijn toch al schitterende carrière hier op passende wijze afsluiten.”