Voormalig McLaren-teambaas Ron Dennis wil zijn aandeel van 25 procent in de McLaren Group uitbreiden tot een meerderheidsbelang zodat hij meer invloed kan uitoefenen op het Formule 1-team. Dat bericht Sky News.

Hoewel McLaren ontkent dat er iets speelt met betrekking tot de verkoop van aandelen, voedt de berichtgeving de geruchten dat het op bestuurlijk niveau al een tijdje rommelt bij het Formule 1-team uit Woking.

Dennis – die begin 2009 terugtrad als teambaas en de leiding afstond aan Martin Whitmarsh – is naar verluidt niet gelukkig met de koers die gevaren wordt door de renstal, maar aangezien de andere aandeelhouders dat wel zijn, kan hij niet ingrijpen.

Volgens Sky News beraamt Dennis zich daarom op een plan om zijn belang van 25 procent in de McLaren Group dusdanig uit te breiden dat hij een meerderheidsbelang in handen krijgt. Dennis zou dit willen doen door de 25 procent die in handen zijn van zakenman Mansour Ojjeh over te nemen, terwijl hij tevens een deel van de vijftig procent die investeringsmaatschappij Mumtalakat bezit zou willen kopen.

Sky News stelt dat Dennis deze deal(s) zou willen laten co-financieren door een partner en dat de Engelsman met ‘verschillende partijen heeft gesproken’, waaronder het door de Chinese staat bestuurde China Investment Fund. Om een extra 25 procent te verkrijgen – wat het minimum is dat Dennis voor ogen schijnt te hebben – moet volgens de Britse publicatie zo’n 150 miljoen euro neergeteld worden.

Of Dennis daadwerkelijk wil terugkeren als teambaas – de functie die hij van 1981 tot begin 2009 had – of louter de lijnen wil uitzetten, is niet duidelijk. Behalve aandeelhouder is Dennis sinds zijn terugtreden als teambaas actief gebleven als bestuursvoorzitter van de McLaren Group en in die hoedanigheid heeft hij zich de laatste jaren vooral op de straatauto-afdeling van het concern gericht.