Drie keer spinde Michael Schumacher in het rond in Istanbul, maar de Duitser kijkt dankzij een derde en vierde tijd toch terug op een in zijn ogen geslaagde dag.

Schumacher verloor de controle tot twee keer toe tijdens de natte ochtendsessie, waarna hij ook in de middaguren nog even een rondje tolde.

Zijn avontuurtjes remden Schumi echter niet echt af, want de zevenvoudig wereldkampioen zat er vandaag prima bij. “Een vrij positieve vrijdag”, noemt Schumacher het dan ook. “Het was vooral prettig dat we de regenbanden ook eens hebben kunnen proberen, want ik had daar nog niet eerder op gereden.”

“Mijn trainingen waren verder best spannend, want ik spinde tot drie keer toe in bocht nummer elf”, vervolgt Schumacher, die denkt dat Mercedes de rest van het weekend met vertrouwen tegemoed kan zien: “Want we hebben vandaag over het algemeen kunnen zien dat we onze goed vorm uit China hebben meegenomen”, stelt hij.

“Er zijn weliswaar nog wat vraagtekens met betrekking tot de set-up, maar ik ben er zeker van dat we het morgen goed voor elkaar zullen hebben”, besluit de hoopvolle Duitser tenslotte.