In de slotfase stevenden Nico Rosberg en Jenson Button af op een gevecht voor de zege. Laatstgenoemde haakte, buiten zijn zin om, af. Zijn laatste pitstop gooide roet in het eten. “Knap dat we daarna toch nog veel punten hebben gepakt.”

 

Het monteren van Buttons linker achterband duurde erg lang. De McLaren-coureur kwam hierdoor niet voor, maar achter het groepje achter Räikkönen te rijden. “Die derde stop kostte daarom veel tijd”, bevestigde Button in de persconferentie. “Onze racesnelheid was, vooral op de harde band, erg goed.”

 

“Er waren mooie gevechten, maar mijn laatste stop verliep erg slecht. Er was een probleem aan de achterkant. Dat kostte ons negen à tien seconden. Doodzonde, want toen ik weer de baan op reed, reden er vier of vijf auto’s voor mij.”

 

Vechten om de zege kon Button vervolgens wel vergeten. “Ik had vrij baan kunnen hebben en het, weliswaar grote, gat met Nico trachten te dichten. Al met al was het wel een leuke race. Toch goed van ons dat we uiteindelijk tweede zijn geworden en alsnog veel punten hebben gepakt.”