In een toch al dramatisch jaar heeft Williams een nieuw dieptepunt bereikt. Het team begint morgen vanaf de allerlaatste startrij aan de race.

Rubens Barrichello was met een goed gevoel aan de dag begonnen. Niet alleen omdat hij van nature vrolijk is, maar ook omdat hij een verse motor tot zijn beschikking had. Maar zelfs de rasoptimist verging het lachen bijna toen deze krachtbron niet bleek te deugen.

Tijdens de vrije training diende een motorprobleem zich aan en dit weerhield hem ervan een tijd neer te zetten in de kwalificatie. “Het team heeft er alles aan gedaan om het euvel te verhelpen”, vertelt Barrichello. “Helaas lukte dat niet en kon ik niet naar buiten in de kwalificatie. Ik sta volledig achter dit team en weet dat we dit te boven zullen komen.”

Pastor Maldonado kon wel aan de kwalificatie meedoen. De Venezolaan wist van tevoren echter al dat hij tien plaatsen zou worden teruggezet omdat hij het maximumaantal motoren heeft overschreden. De zeventiende tijd was niet voldoende om hem van de laatste plaats te behoeden.

Maldonado hoopt met een goede strategie toch nog wat van de race te kunnen maken. “Ook al wisten we dat we deze straf zouden krijgen en we hebben kunnen nadenken over de strategie zijn we er nog niet helemaal uit. We buigen er ons vanavond verder over wat ons de beste kans zal geven in de race. We moeten positief blijven.”