Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft hard uitgehaald naar Bernie Ecclestone, die volgens hem ‘zo oud is dat hij geen controle meer heeft over zijn woorden’.

Di Montezemolo heeft deze uitspraak gedaan naar aanleiding van Ecclestone’s reactie op het verworpen protest dat Ferrari had ingediend tegen wereldkampioen Sebastian Vettel, voor het vermeend inhalen onder een gele vlag tijdens de finalerace in Brazilië.

Nadat de internationale autosportfederatie FIA Ferrari’s verzoek om de inhaalactie te onderzoeken razendsnel terzijde schoof, omdat het vond dat Ferrari ‘geen zaak had’, liet Ecclestone weten Ferrari’s klacht ‘een belachelijke grap te vinden’.

“We hebben een geweldige finale van een fantastisch seizoen gehad, maar door deze klacht heeft niemand het daar meer over”, zo beklaagde Ecclestone zich eind vorige week tegenover The Telegraph.

“Ik had echt niet van Ferrari verwacht dat ze het op deze manier zouden spelen. Zeker niet als je kijkt naar wat ze zelf in het verleden hebben gedaan… Maar ja, ze waren blijkbaar wanhopig om alsnog te winnen.”

“Ferrari had bovendien geen poot om op te staan, want het was duidelijk dat er een groene vlag werd gezwaaid. Ferrari’s klacht sloeg nergens op en het indienden van een protest – wat in mijn ogen ook veel te laat kwam – was dus een belachelijke, foute grap”, aldus Ecclestone.

Ecclestone’s uitspraken zijn Di Montezemolo inmiddels ook ter ore gekomen en duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten, zo blijkt uit zijn reactie: “Mijn vader heeft me vroeger geleerd dat je respect moet hebben voor ouderen, en dat dit dubbel opgaat op het moment dat ze hun woorden niet langer onder controle hebben.”

“Meer wil ik er verder niet over zeggen, behalve dat het duidelijk is dat een gevorderde leeftijd vaak niet samen gaat met bepaalde functies en verantwoordelijkheden”, vervolgt de 65-jarige Di Montezemolo, daarbij verwijzend naar de 82-jarige Ecclestone.

Di Montezemolo legt verder nog uit dat ‘de FIA vragen om naar de controverse omtrent de gele vlag te kijken, simpelweg de meest directe manier was om duidelijkheid te krijgen’.

“En we hebben daarbij ook gelijk aangegeven dat we de FIA’s beslissing zouden respecteren, ongeacht wat deze zou zijn”, benadrukt Di Montezemolo. “Onze felicitaties gaan dan ook naar Vettel en Red Bull.”

Foto: Di Montezemolo en Ecclestone op een gezelliger moment. © Racepictures.