Het lijkt erop dat Sauber-coureur Sergio Pérez er niet op hoeft te rekenen dat hij op korte termijn de overstap naar Ferrari kan maken. Topman Luca Di Montezemolo vindt hem namelijk nog te onervaren.

Pérez maakt deel uit van Ferrari’s ontwikkelingsprogramma en rijdt daarnaast al sinds begin 2011 voor het team van Sauber, waar hij het behoorlijk goed doet. De 22-jarige Pérez heeft in 23 Grands Prix tijd al 36 punten gepakt, met een tweede plaats in de race in Maleisië van dit jaar – vlak achter Ferrari-kopman Fernando Alonso – als meest aansprekende resultaat.

De Mexicaan wordt daarom ook in verband gebracht met een overstap naar het team van Ferrari, waar Felipe Massa vanwege tegenvallende resultaten onder druk staat. Aangezien Massa’s contract eind dit jaar afloopt, lijkt Pérez een logische vervanger, maar Ferrari-president Di Montezemolo heeft nu in gesprek met Reuters laten weten dat dit wat hem betreft nog niet aan de orde is.

“Pérez is een goede coureur en ik denk ook dat hij één van de meest getalenteerde jongelingen is die momenteel in de Formule 1 rondrijden, maar als je voor Ferrari wil racen, moet je meer ervaring hebben dan hij heeft”, zegt Di Montezemolo.

“Voordat ik een jonge coureur in een Ferrari zet, wil ik eerst zien dat hij wat meer resultaten boekt en ervaring opdoet”, benadrukt Di Montezemolo, die verder laat optekenen dat Ferrari pas rond de zomer gaat nadenken over wie er volgend jaar in de tweede auto zit: “Dat soort beslissingen maken we altijd pas tijdens de tweede helft van het seizoen.”

Di Montezemolo geeft verder aan dat Massa’s kans om zijn stoeltje te behouden nog niet verkeken is. “Het is nog te vroeg om nu al over hem te beslissen”, verklaart de Italiaan, die verwacht dat Massa de rest van dit jaar sterker zal presteren: “In Monaco presteerde hij goed, dus ik verwacht en hoop dat hij zo doorgaat.”