Ferrari-president Luca di Montezemolo denkt dat de Grote Prijs van Spanje van cruciaal is voor de Scuderia, dat aldaar met een verbeterde versie van de F2012 zal aantreden.

Volgens Di Montezemolo moeten de updates die Ferrari meeneemt naar Barcelona het team een stap vooruit leveren, want hij vreest dat Ferrari de rest van het seizoen blijft worstelen als deze stap niet gezet wordt. “Als onze bolide het in Spanje beter doet – waarmee ik bedoel dat hij competitiever en beter te besturen is – dan kunnen we nog wat van dit jaar maken”, zegt hij tegen het Italiaanse Rai Sport.

“We hebben namelijk een goed programma met doorontwikkelingen opgesteld dat ons na de race in Spanje telkens sneller moet maken”, vervolgt Di Montezemolo, die mede dankzij een aantal goede gesprekken met Ferrari’s engineers vertrouwen heeft in de upgrades: “Zij hebben er vertrouwen in dat we sterker zullen worden, al moeten we natuurlijk maar afwachten wat de rest allemaal voor updates heeft.”

Di Montezemolo erkent verder dat hij teleurgesteld is met de vorm die Ferrari in de eerste vier races aan de dag heeft gelegd. “Ik had niet verwacht dat we zo slecht uit de startblokken zouden komen, want ik verkeerde in de veronderstelling – gebaseerd op onze data en gesprekken met onze technische mensen – dat we er goed voor zouden staan.”

“Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk positief dat alle vier de races door vier verschillende coureurs gewonnen zijn en ook wij een race hebben weten te winnen. Daardoor doen wij immers ook nog mee om de prijzen, maar het is nu wel zaak dat we competitief zijn in Spanje en daarna kunnen doorpakken, want ik wil winnen”, zo besluit en benadrukt de Italiaan.