Niet alleen op de baan, maar ook ernaast valt er in Melbourne genoeg te zien. Aan de hand van tien foto’s een overzicht van wat er op de vrijdag allemaal in de kantlijn van Grand Prix van Australië gebeurde.

Foto’s: Motorsport Images

Bij McLaren voelt Zak Brown nattigheid. Geen wonder, want na twee teleurstellende races ziet hij in Melbourne de bui ook al hangen.
Bij Ferrari is de sfeer al niet veel beter: daar stond vrijdag het gezicht van teambaas Fred Vasseur op onweer.
Voor het tot nu toe oppermachtige Red Bull is er geen vuiltje aan de lucht: Christian Horner en Helmut Marko zien het zonnig in dit weekend.
De coureurs van Red Bull hebben het zo mogelijk nog gezelliger: het was lachen, gieren, brullen met Max Verstappen, Daniel Ricciardo en Sergio Pérez.
Iets verderop had ook Nyck de Vries het prima naar de zin. Met teamgenoot Yuki Tsunoda deelde de coureur uit Sneek enthousiast petjes uit in de fanzone.
Aan belangstelling van fans in ieder geval geen gebrek. Het was tjokvol op Albert Park, waar over het hele weekend 400.000 toeschouwers worden verwacht bij de Grand Prix van Australië.
Ster van de show is hij al jaren in Drive To Survive op Netflix, maar ster van de show was hij op deze vrijdag ook op het podium in Melbourne: Haas-teambaas Günther Steiner.
Williams-teambaas James Vowles ging ondertussen even buurten bij een paar van zijn voormalige collega’s van Mercedes.
De Formule 2, met onder anderen Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing), is ook neergestreken in Melbourne.
En gelukkig is er altijd nog de fraaie setting in Melbourne met de skyline op de achtergrond.