Ferrari beleeft de slechtste seizoenstart sinds 1981, maar Stefano Domenicali denkt dat het ergste leed inmiddels is geleden. Dankzij Kimi Räikkönen zijn de eerste drie punten van 2009 een feit en dat is voor de teambaas reden om vooruit te kijken.De Italiaan is echter niet tevreden; absoluut niet. Domenicali spreekt van een minimaal resultaat dat Ferrari in Bahrein – na een redelijke kwalificatie met beide bolides in de toptien – wel móest halen.

“We hadden alleen met beide auto’s zo moeten presteren”, geeft Domenicali direct aan dat de prestaties nog niet optimaal zijn. “Het is alleen zeer vervelend om onze auto’s te zien botsen in de eerste bocht.”

“Dan roep je: Mamma mia, nu wordt het echt een moeilijk verhaal”, vervolgt de teambaas van Ferrari. “Felipe (Massa, red.) was vanaf dat moment eigenlijk kansloos, maar zijn rondetijden waren best strak. Dat geeft hoop voor de toekomst.”

Toch weigert Domenicali voorop te gaan in de polonaise. “Dit hadden we even nodig. We stonden onder grote druk, maar kunnen nu weer even ademhalen. Verder is het vooral zaak met onze voeten op de grond te blijven staan.”

“We zijn er nog lang niet en zullen onze coureurs van een betere auto moeten voorzien voordat we écht stappen voorwaarts kunnen zetten. Dat komt wel. Ferrari beschikt over alle elementen om succesvol te zijn.”

KVN