*

Door de lens van Peter: de originele kombaan van Monza

Redactie

Redactie

6 maart 2019 08:00

Door de lens van Peter: de originele kombaan van Monza
Peter van Egmond

Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit. 

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen in zijn online shop.

Dat Monza een kombaan heeft, weet de gemiddelde liefhebber wel. Er wordt al jarenlang niet meer op geracet maar de authentieke baan blijft Van Egmond fascineren. “Wat ik mooi vind aan deze foto van Monza is dat dit qua compositie écht de foto is die ik heb gemaakt, zonder bij te snijden. Het was wel een kwartier proberen, want in de eerste chicane stonden een ambulance en brandweerauto en liepen mensen die ik er niet op wilde.”

“Ik bedacht deze compositie toen ik van start/finish naar de eerste chicane liep, over de oude kombaan. Ik heb daar honderden keren gelopen, normaal doe je daar niks mee, maar nu heb ik de kombaan onderdeel van de foto gemaakt. Hij was toen nog authentiek: tegenwoordig is ie opgekalefaterd met een nieuwe betonlaag en vangrail, hier zie je echt de oude vangrail en houten palen nog.”

Lees ook: Door de lens van Peter: Unieke foto van kampioen Michael Schumacher