*

Door de lens van Peter: Unieke foto van kampioen Michael Schumacher

Redactie

Redactie

27 februari 2019 09:23

Door de lens van Peter: Unieke foto van kampioen Michael Schumacher

Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit. 

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen in zijn online shop.

“Dit is Hongarije 2001, waar Michael Schumacher de titel won. Voor Ferrari’s motorhome stond een meute fotografen. Ik dacht: ‘no way dat hij hier komt’, dat wordt geen bijzondere foto. Dus ik ging naar de achterkant.”

“De motorhomes waren toen tenten en die van Ferrari stond naast die van Bernie Ecclestone – waar Schumachers hoofd na een uur wachten ineens uit stak! Ik feliciteerde hem, hij zei ‘danke’, gaf me een hand, maar pakte toen hij bij Ferrari kwam een fles champagne en spoot me nat! Ik kon mijn spullen net droog houden!”

“Ik heb een foto dat hij Corinna kust, maar het mooie hieraan is dat hij op Jean Todts schouders zit. En het mooie voor mij is dat ik hem van de voorkant hebt, en alle fotograferen in de achtergrond alleen z’n rug hebben.”

Lees ook: Door de lens van Peter: Eerste ontmoeting met een kereltje genaamd Max