In de rubriek ‘Door de lens van Peter’ toont FORMULE 1’s huisfotograaf Peter van Egmond zijn favoriete foto’s uit de recente raceweekends. Op Silverstone trok een ‘striptease’ bij de Scuderia zijn aandacht, waarbij de halve bolide van Ferrari werd blootgelegd.

“Ik liep donderdag in de pits en vaak zijn de auto’s dan al grotendeels opgebouwd. De auto’s worden tegenwoordig helemaal in de garage doorgemeten met een soort 3D-meetmachine, ze hoeven niet meer naar de scrutineering toe”, legt Van Egmond uit hoe dat deel van de technische keuring is verdwenen.

“Als ze klaar zijn met opbouwen, willen ze nog wel eens wat dingen veranderen, afhankelijk van wat de engineers willen. Tot mijn verbazing liep ik om drie uur ’s middags langs Ferrari en begonnen ze Carlos Sainz’ auto uit elkaar te halen. Echt alles, om het chassis te vervangen.”

Lees ook: Door de lens van Peter: Ferrari-motor aan het infuus en millimeterwerk bij McLaren

Van Egmond zag zijn kans toen natuurlijk schoon, ook omdat Ferrari onbewust meehielp. “De motor en versnellingsbak waren nog goed, dus lieten ze aan elkaar zitten. Dat stond in de weg en parkeerden ze in de hoek van de garage, ook om het uit het zicht te houden. De achterwielophanging ziet iedereen toch wel, daarom zetten ze hem omgekeerd neer. Daardoor kon ik dit plaatje van de achterkant schieten, want het licht viel er ook nog mooi op. Nu zijn ook de complexe details bij de remmen heel goed zichtbaar.”

In de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine, nr. 11, vind je nog veel meer schitterende foto’s van Peter van Egmond. FORMULE 1 Magazine nr. 11 ligt nu in de winkel of is hier te bestellen met gratis verzending binnen Nederland!