In de rubriek ‘Door de lens van Peter’ toont FORMULE 1’s huisfotograaf Peter van Egmond zijn favoriete foto’s uit recente raceweekends. Dit keer gluurde hij naar binnen in het ‘kantoor’ van Max Verstappen, dat een stuk meer spartaans is dan veel mensen zullen denken.

“Tijdens de zogenaamde car display, die dit jaar nieuw is en bedoeld is voor media om geselecteerde auto’s van dichtbij te aanschouwen, kijk ik ook altijd even rond”, vertelt Van Egmond, voor wie de pits en paddock natuurlijk net zo goed zijn werkterrein zijn als zijn geliefde plekjes langs de baan.

“Fotografen moeten tijdens de car display eigenlijk achter een lint blijven, maar omdat ik ook voor Red Bull werk, mag ik doen en laten waar ik zin in heb. Normaal maak ik natuurlijk foto’s met Max in de auto, maar dit was een uitgelezen kans er eentje te maken zonder hem.”

Lees ook: Door de lens van Peter: Close-up in de cockpit over de schouder van Max Verstappen

“Het lastige aan deze foto is dat ik niet bovenop de auto kan gaan zitten om de compositie mooi uit te lijnen. Gelukkig zit op de Nikon Z9 waar ik deze foto mee heb gemaakt een beweegbaar scherm, waardoor ik kan zien hoe de compositie wordt, zonder dat ik door de zoeker kijk.”

“Verder vind ik het een leuk kijkplaatje”, zegt Van Egmond, die er een uniek inkijkje in de cockpit mee geeft. Een werkplek die ongetwijfeld een stuk krapper en minder glamorous is dan menigeen zal denken. “Je ziet hoe spartaans een Formule 1-cockpit is.”

Je vindt de beste foto’s van Peter van Egmond natuurlijk in FORMULE 1 Magazine! Editie 12 van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel of is hieronder te bestellen, met gratis verzending binnen Nederland!