Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit.

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen in zijn online shop.

“Montréal is uniek. Door de begroeiing van bomen en struiken krijg je de meest prachtige foto’s, maar elk jaar weer is het afwachten hoe het gegroeid is en of je überhaupt nog wel foto’s kan maken.”

“Bij deze foto uit 2013 komt het vooral op timing aan: het waaide hard, de auto’s rijden daar bovendien erg snel en die moet je natuurlijk net in het vrije gedeelte voor je lens zien te krijgen. Het mooiste vind ik echter de weg die ik moet afleggen om hier te komen. Ik vind het heerlijk om door die baggerzooi te ploeteren. Het is geen aangelegd pad dus op vrijdag is het aan de fotografen en cameramannen om een weg door het struikgewas te banen. Dat is niet altijd zonder gevolgen.”

“Een paar jaar geleden scheurde ik op weg naar deze plek mijn kniebanden af door een gat in de grond. Ik heb in mijn uppie in dat grote bos zitten huilen en moest op eigen kracht terugstrompelen. Elke keer als ik naar deze plek loop, moet ik daar weer aan denken.”