Robert Doornbos mag aanstaande vrijdag voor het eerst plaatsnemen achter het stuur van de Jordan EJ15B. Dat heeft de Rotterdammer tegenover formule1.info bevestigd. De racecoureurs van Jordan maken nog gebruik van de ’oude’ bolide, het team wil graag nog wat meer testkilometers maken met de B-versie voordat deze tijdens de races wordt ingezet.

,,Ik heb in het verleden al verschillende keren op het circuit gereden en was best succesvol. Het is een apart circuit, een beetje in de middle of nowhere. Desondanks is het een behoorlijk uitdagend circuit en tevens redelijk snel. Ik vind het erg leuk dat ik vrijdag de nieuwe auto uit mag proberen", vertelt de Nederlander.

De kans is aanwezig dat het debuut van de nieuwe auto slechts een week uitgesteld wordt. Als alles op Mangy-Cours naar wens verloopt, zal de EJ15B in het meest waarschijnlijke geval in Engeland wel ingezet worden. Mocht de vrijdagtest in Frankrijk niet naar wens verlopen, dan lijkt Duitsland de meest reële optie.

,,We hebben erg hard gewerkt de laatste tijd en vorige week hebben we de nieuwe wagen in Barcelona getest. Het zag er goed uit, maar er waren genoeg dingen die nog niet goed gingen. Deze plooien willen we in Magny-Cours gladstrijken en daarom rijden we nog een keer met de EJ15. Onze betrouwbaarheid is zeer goed dit seizoen en dat willen we zo houden, vandaar dat we de betrouwbaarheid van de nieuwe bolide eerst aan moeten pakken."