Robert Doornbos heeft maandag in de Minardi-fabriek te Faenza een kuipstoeltje op maat laten maken. Zijn manager Marco Zecchi verwacht dat vandaag (dinsdag) de beslissing valt of Doornbos teamgenoot wordt van Christijan Albers.
 


Robert Doornbos staat op de drempel voor de rest van het seizoen een contract te tekenen bij Minardi. Volgens zijn manager Marco Zecchi staat Doornbos, nu nog vrijdagcoureur bij Jordan, op ‘pole-position’ om Patrick Friesachter per direct te vervangen. Friesacher kan niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoen en daarom nam Minardi-teambaas Paul Stoddart maandagmiddag officieel contact op met het kamp van Doornbos.

,,Het gaat nu nog om de details’’, bevestigt Zecchi mandagavond laat aan formule1.info. ,,De onderhandelingen zijn in het laatste stadium. Ik verwacht dat Minardi morgen bekend maakt wie Friesacher vanaf de Grand Prix van Duitsland gaat vervangen.’’

Zecchi houdt nog een paar slagen om de arm. Hij wijst er op dat Doornbos begin dit jaar ook dichtbij een race-overeenkomst was met Jordan, maar dat het team binnen 24 uur de twee raceplekken toewees aan Taigo Monteiro en Narain Karthikeyan. ,,We moeten nu niet onze ogen sluiten en onze concentratie verliezen’’, aldus Zecchi. ,,Als we er uit komen: prima. Zo niet, pech, dan gaan we gewoon verder bij Jordan.’’

Doornbos is niet de enige die de aast op de opengevallen plek naast Christijan Albers. Ook Zsolt Baumgartner, vorig jaar coureur bij Minardi, probeert een overeenkomst te sluiten voor het restant van het seizoen. Er is ook nog een derde rijder in beeld. Zecchi zegt te weten om wie het gaat, maar hij heeft geheimhouding beloofd.