Tot voor kort had Robert Doornbos dit seizoen nog geen kilometer buiten de Grand Prix-weekends om gereden, maar daar kwam gisteren in Paul Ricard verandering in. En ook vandaag kruipt de Rotterdammer weer achter het stuur van de EJ15B in Zuid-Frankrijk. Hoewel hij gistermiddag flink wat meer ’werkuren’ had dan de twee uurtjes die hij normaliter op de vrijdag heeft, reed de 23-jarige Nederlander ook op zijn eerste echte testdag van het jaar niet veel kilometers. Waar Narain Karthikeyan de Jordan EJ15B in de ochtend 101 maal over start/finish stuurde, draaide Doornbos slechts 40 ronden (zo’n 160 kilometer) in de middag.

Toch was hij blij weer wat extra kilometers achter de kiezen te hebben. ,,Echt een hele ervaring om hier te testen!” stelt de derde Jordan-coureur. ,,Omdat het circuit zo’n 160 verschillende varianten kent, was het in het begin goed zoeken naar referentiepunten op en langs de baan. Ik had een goede middag, omdat we veel informatie hebben kunnen inwinnen over de wagen. Tevens zat ik slechts 1,8 seconde achter de tijden die Ferrari in de middag reed.”

Maar in tegenstelling tot Doornbos, kwam Ferrari’s Marc Gené ook in de ochtend in actie. De Spanjaard in Italiaanse dienst had toen al een 1:13.297 geklokt, waardoor Doornbos met zijn 1:16.866 op de tijdenlijst ruim drie seconden moest toegeven op de Ferrari-testcoureur. Ook Jordan-genoot Karthikeyan was hem te snel af. De Indiër was ruim anderhalve seconde rapper dan de Nederlandse coureur, die de Toyota-motor en een nieuwe ophanging testte

,,Omdat Bridgestone vrijdag gegevens wil verzamelen onder hogesnelheidomstandigheden, rijden we dan op de snelste variant.” Doornbos, die overigens nog altijd hoop heeft om in Duitsland het tweede Minardi-zitje naast Christijan Albers in te nemen, eindigt: ,,In de middag neemt Tiago Monteiro dan weer het stuur van mij over.”

PPB