Bang om dit jaar geen Formule 1 te rijden, was hij niet. Toch was Doornbos zich mentaal al aan het voorbereiden op een Champcar-test. Vandaag vertrekt Robert Doornbos richting Melbourne. Vrijdag neemt hij voor het eerst in drie maanden weer plaats in de Jordan. Hij heeft er zin in. Dat hij slechts een week had om zich voor te bereiden, deert hem niet. ,,Het ging weer typisch op z’n Doornbos’. Net als vorig jaar kreeg ik ook nu weer vrij laat groen licht. Maar na twee maanden van stress, was het telefoontje van Marco (Zecchi, manager) erg bevrijdend. De afgelopen weken sprak hij nauwelijks nog over de Formule 1. In mijn hoofd was ik me al aan het voorbereiden op een Champcar-test.”

Lange tijd was de Rotterdammer in beeld voor één van de twee racestoeltjes. Dat ketste af doordat Indiër Narain Karthikeyan maar liefst 23,5 (!) miljoen dollar betaalde. Ook Tiago Monteiro beschikte met zijn tien miljoen over meer sponsorgeld dan onze landgenoot. Doornbos geeft toe het moeilijk gehad te hebben. ,,Maar je moet in elkaar en de goede afloop blijven geloven. Bang om dit jaar geen Formule 1 te rijden, ben ik niet geweest.”

Racen voor Minardi was een optie. ,,Dankzij Harry (Muermans) had ik daar kunnen instappen. Maar het is moeilijk om daar te leren en daar goede dingen te laten zien. Voor nu is dit de beste optie. Ik heb goed contact met Midland. Bovendien heeft Eddie Jordan echt gepusht om mij in het derde stoeltje te krijgen. Nu moeten we kijken wat er gebeurt. Misschien kan ik wel met Midland meegroeien naar 2006.”