Robert Doornbos kan vanaf de Grand Prix van Duitsland de plaats innemen van Patrick Friesacher bij Minardi als de Oostenrijker niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoet. Dat is het hardnekkige gerucht dat rondwaart in de paddock van Magny-Cours.
Minardi-teambaas Paul Stoddart wil er niet op reageren. ,,Geen commentaar. Het enige dat ik kan en wil zeggen is dat Patrick Friesacher onze coureur is totdat ik zeg dat het anders is. Natuurlijk, de situatie zou kunnen veranderen, iedereen weet dat wij met de coureurs werken die voor hun plek moeten betalen. Maar als je me vraagt of het gaat gebeuren, dan zeg ik op dit moment: nee!’’

Als Robert Doornbos daadwerkelijk zijn baan als derde rijder bij Jordan opgeeft om te gaan racen bij Minardi is dat een opmerkelijke stap. De Rotterdammer heeft zich dit seizoen meerdere malen laten ontvallen – ook tegenover Formule1.info – dat hij liever bij Jordan rijdt als derde rijder dan racecoureur is bij Minardi, omdat hij zichzelf met een Jordan veel beter in de etalage kan zetten dan met een Minardi.

Robert Doornbos ontkent desgevraagd niet dat er wat gaande is rond zijn persoon. ,,Het zou leuk zijn. Als die kans er is om bij Minardi te rijden, grijp ik die natuurlijk. Ik wil zó graag racen. Die twee uurtjes op vrijdag zijn te weinig. Ik merk dat ik er aan toe ben om de volgende stap te nemen. Ondanks dat ik nog niet veel ervaring heb. Minardi is overigens niet het enige team waar we mee bezig zijn. Marco (Zecchi, manager) is ook nog met een ander team in gesprek. Dat gaat over testen. Kijk die uurtjes op vrijdag zijn leuk. En het is goed om er tijdens de raceweekends bij te zijn, voor de publiciteit en de sponsors. Maar ik moet nu denken aan wat op dit moment voor mijn carrière het belangrijkste is. Dat is kilometers maken. Het liefst door te racen, maar als ik bij een ander team terecht kan als vaste testcoureur, dan ben ik hier weg. Dat is geen probleem, want in mijn contract staat dat ik mag vertrekken als ik een beter aanbod krijg.”

Over het budget dat daarvoor vereist is, maakt Doornbos zich geen zorgen. ,,We hebben het geld op dit moment niet klaar liggen. Maar het is natuurlijk veel makkelijker praten met sponsors als ik kan racen. Ik heb er vertrouwen in dat, als die kans bij Minardi zich aan dient, ook dat goed komt.”