Al in de vierde ronde van zijn allereerste Grand Prix kent Robert Doornbos een touché met niemand minder dan Jacques Villeneuve. Nota bene de coureur die Doornbos tot zijn autosportdebuut heeft aangezet. Naar nu blijkt heeft de Nederlander zijn excuses aangeboden. Dit ondanks dat niet duidelijk is wie er daadwerkelijk blaam treft voor de botsing gisteren op de Hockenheimring. ,,Het was een beetje ironisch, maar ik ben net even bij hem langs gegaan omdat niemand eigenlijk zag wat er gebeurde”, vertelt de 23-jarige Rotterdammer vlak na de race.

,,Ik zei: ‘Ik ben hier de debutant en het is waarschijnlijk mijn fout, dus ik wil me bij deze verontschuldigen’. Hij zei dat ik een beetje te agressief was en dat het geen Formule 3000 is”, vervolgt hij tegenover Autosport-Atlas. ,,En daarop zei ik: ‘Sorry’. Vervolgens schudden we elkaar de hand.”

Het is overigens algemeen bekend dat Doornbos, die destijds hard op weg was naar een carrière als proftennisser, een aantal jaar geleden na een ontmoeting met Villeneuve op Spa besloot dat hij ook F1 wilde rijden. Vlak voor de race kwam de Canadese oud-wereldkampioen dan ook nog even naar hem toe. ,,Hij zei: ‘Kijk wie we daar hebben. Goed gedaan, welkom en geniet ervan’ ”, aldus Doornbos.

PPB