Robert Doornbos is voorzichtig; toch verwacht hij deze week te horen of hij bij Jordan-Toyota aan de bak kan.
Robert Doornbos staat op het punt een contract te tekenen bij Jordan. De Rotterdammer laat vanuit Italië weten dat hij ‘deze week’ verwacht duidelijkheid te hebben. ,,Dan zal de beslissing wel gevallen zijn’’, verduidelijkte hij.

Doornbos is op dit moment bezig fysiek in topvorm te geraken. ,,Ik moet wel, want ik zit niet in een auto en de eerste race staat al voor de deur.’’ Het seizoen begint over 40 dagen, op 6 maart in Melbourne. Jordan heeft slechts één keer getest, vier dagen, begin december in Jerez.

Doornbos, die vorige week een nieuwe sponsor aan de haak sloeg (‘om wie het gaat, dat kan ik nog niet zeggen’) verwacht duidelijkheid omdat zijn manager vandaag en morgen gesprekken voert met de leiding van Jordan over een plek voor Doornbos in 2005. De onderhandelingen hebben een tijdje stil gelegen omdat Jordan met Midland F1 bezig was een overname af te ronden. Dat is onlangs gebeurd.

Volgens Doornbos, die naast Minardi-coureur Christijan Albers komend seizoen de tweede Nederlander in de Formule 1 kan worden, is er ook haast geboden. Er moeten nog aanpassingen gemaakt worden aan de auto voor de coureur. Hij houdt er rekening mee dat hij bij de eerste volgende test achter het stuur te zitten. Jordan zal tussen 7 en 10 februari op het circuit van Silverstone de EJ 15 testen. Ook zal Jordan dan voor het eerst met de nieuwe Toyota-motor actief zijn.

Doornbos, die hoog op de lijst zou staan van Jordan na zijn indrukwekkende optredens in de laatste drie Grand Prix' van vorig seizoen en de testsessie in Jerez, is niet de enige die aast op een plek bij Jordan. Ook Timo Glock, Alexander Wurz, Franck Montagny en Anthony Davidson zijn in de weer met Jordan. Onlangs voegde zook Zsolt Baumgartner zich bij dat rijtje, evenals de Mexicaanse Champcar-coureur Mario Dominguez.