Robert Doornbos ziet uit naar zijn vierde optreden alweer dit jaar als vrijdagcoureur van Jordan. Hij heeft alle redenen positief te zijn. Het team heeft vorige week nieuwe onderdelen getest in Paul Ricard. En die functioneerden goed. Bovendien is Imola het circuit waar de Rotterdammer vorig jaar als rookie zijn eerste schreden zette in de Formule 3000. En prompt vriend en vijand verraste met een formidabele derde plaats.

,,Ik zie echt uit naar Imola, omdat het tevens de eerste Europese race is’’, zegt hij inde officiële voorbeschouwing van Jordan op de aanstaande Grand Prix van San Marino. ,,Ik kenhet circuit erg goed, en ik had hier vorig jaar meteen mijn eerste succes in de Formule 3000.Ik vind het ergleuk hier weer in actie te kunnen komen. Het is een vrij bijzonder circuit, omdat je bij de afstelling van de wagen rekening moet houden met de vrije hoge curbstones.’’

Doornbos hoopt in stilte de kans te krijgen op vrijdagmiddag met zachte banden en weinig brandstof zijn teamgenoten – Tiago Monteiro en Narain Karthikeyan – een draai om de oren te geven. Zoals hij dat eerder dit seizoen ook al heeft gedaan.