De opdracht voor Sebastian Vettel dit weekend is zo mogelijk nog moeilijker geworden. De Duitser heeft voor zondag een gridstraf van drie plekken gekregen omdat hij tijdens de eerste vrije training de rode vlag niet respecteerde.

Lees ook: VT1: Hamilton de snelste in verregende sessie

Charles Leclerc maakte in de regen een uitstapje maar nam nogal wat grind mee de baan op. De wedstrijdleiding besloot de sessie stil te leggen met de rode vlag. Sebastian Vettel zou echter niet genoeg hebben afgeremd en dat leverde hem de straf op. Esteban Ocon gebeurde bijvoorbeeld hetzelfde in Japan twee weken geleden.

Vettel furieus
“Ik ben het er niet mee eens, ik zag de rode vlag. Ik heb om me heen gekeken om te zien wat er aan de hand was. Ik keek of er ergens een auto tegen de muur stond en toen ben ik langzamer gaan rijden”, brieste Vettel tegen Sky Sports.

“Zij vonden dat het te lang duurde. De regels zijn duidelijk maar het was de eerste keer in de regen, dan is de deltasnelheid veel lager en moet je bijna 30, 40, 50 kilometer per uur rijden. Dat zal ik dan maar doen de volgende keer.”

De opdracht voor Vettel zondag is duidelijk, als Lewis Hamilton acht punten meer scoort dan Vettel is de Brit kampioen. De gridstraf zal daarbij zeker niet helpen.