Het zijn drukke tijden voor Toyota-coureur Jarno Trulli. Afgelopen zondag eindigde hij nog als achtste tijdens de Grand Prix van Europa, maar midweeks was hij alweer aan het testen op Silverstone en Monza. Dat is nog niet alles, want binnenkort vliegt hij naar Canada om zich daar voor te bereiden op de race in Montréal.


,,Er kan wel gesteld worden dat ik een behoorlijk druk programma heb, in een dag of tien tijd vertoef ik in vier verschillende landen. Niet alleen qua reizen heb ik het druk, ook in de auto ben ik behoorlijk actief. Woensdag reed ik vijfhonderd kilometer in Monza en een dag later legde ik meer dan honderd ronden op Silverstone af", aldus de bezige Italiaan.

Vanwege het slechte weer in Engeland woensdag, besloot de renstal van de kersverse vader een dag uit te wijken naar het circuit van Monza. Volgens de gedeeld nummer twee in de wk-stand was het zeer nuttig om er een dag aanwezig te zijn. ,,Er zijn vrij veel overeenkomsten tussen Monza en Montréal. Op beide circuits worden hoge snelheden bereikt om vervolgens hard te remmen voor een chicane. Dat gaf voor ons de doorslag om er een dagje Italië aan vast te plakken."