Formule 1-supremo Bernie Ecclestone vindt de inhaalactie van Sebastian Vettel op zijn teamgenoot Mark Webber onhandig. Daarnaast vindt hij het onbegrijpelijk dat Red Bull al zo vroeg in het seizoen een teamorder geeft.

“In dit deel van het seizoen heb je, naar mijn mening, geen teamorders nodig”, vertelt Ecclestone. “Het maakt helemaal niet uit wie het is. Zowel Vettel als Webber kunnen nog meestrijden voor het kampioenschap. Deze teamorder kan nog wel eens grote gevolgen hebben voor Red Bull”

“Stel je voor dat Vettel op het eind van het seizoen met Alonso om het kampioenschap vecht”, legt Ecclestone verder uit. “Webber rijdt op dat moment op de eerste plaats. Het team zal over de radio roepen of Webber asjeblieft aan de kant wil gaan. Hij kan namelijk niet meer voor het kampioenschap strijden en ze willen graag een wereldkampioen in het team. Webber zal antwoorden dat hij terugdenkt aan Maleisië.”

Ecclestone voorziet daarom nog een lastig jaar voor Vettel: “Webber gaat Vettel nooit meer helpen en dat kan hem wel eens duur komen te staan. Het is dus heel onhandig om in dit stadium van het seizoen Webber zijn overwinning af te pakken en tegen de teamorder in te gaan.”