Volgens Bernie Ecclestone is het motorprobleem van Red Bull zo goed als opgelost. De Formule 1-baas verwacht dat de teams van Dietrich Mateschitz in de sport blijven.

Ecclestone zegt tegen Autosport dat hij eerst serieus rekening hield met een vertrek van de Red Bull-teams uit de Formule 1, maar nu niet meer. “Door wat er nu is gebeurd, denk ik niet dat ze weg gaan”, aldus de 84-jarige Brit. Waar hij het precies over heeft, wil Ecclestone niet zeggen. “De zaken zijn geregeld”, verklapt hij alleen.

Afscheid nemen van de Formule 1 zou voor Red Bull sowieso geen verstandige optie zijn, denkt Ecclestone. “Kijk, als Mateschitz de daad bij het woord voegt en daadwerkelijk vertrekt, weet hij dat hem dat heel veel geld gaat kosten.”

Het Formule 1-opperhoofd doelt op een contract dat hij met Red Bull heeft getekend, en waarin staat dat het merk een hoge boete moet betalen als het de sport voor 2020 verlaat. Volgens geruchten gaat het om een boetebedrag van een slordige 500 miljoen dollar.

De tijd tikt ondertussen door voor Red Bull, dat voor beide teams nog steeds niet beschikt over een motordeal voor 2016. De energiedrankjesfabrikant zegde een doorlopend contract met Renault op, maar ving bot in onderhandelingen met Ferrari en Mercedes. Volgens de laatste berichten praat Red Bull nu toch weer met Renault. Max Verstappens team Toro Rosso zou dichtbij een overeenkomst zijn met Ferrari voor 2015-motoren.