De glitter en glamour van de Formule 1 straalt niet altijd af op degenen die er verslag van doen. Het is niet alsof we iedere avond in een restaurant met Michelin-sterren eten en in een vijfsterrenhotel slapen. Maar gisteren kwam het in de buurt.

Via onze collega’s van delicious. ontdekte ik dat Singapore sinds dit jaar namelijk twee eenvoudige eetstalletjes heeft met een prestigieuze Michelin-ster. En één daarvan is vlakbij ons hotel, dus een mooie kans om onze hardwerkende fotograaf Peter van Egmond op een fatsoenlijke maaltijd te trakteren.

Het is nog wel even goed zoeken naar Hill Street Tai Hwa Pork Noodle, dat inmiddels niet meer is gevestigd aan Hill Street waar het in 1932 begon, maar tussen de vele kraampjes met schreeuwerige aanplakbiljetten valt hij op in zijn eenvoud. Een flinke rij bevestigt ons vermoeden dat we goed zitten, al hebben we begrepen dat we nog een redelijk gunstig moment hebben uitgekozen.

ster4

Het menu is simpel: noedels met varkensvlees (en gehaktballensoep). De keuze bestaat uit het formaat van je portie. We houden het op ‘regular’, het zou immers zonde zijn zo’n kostbare maaltijd te verspillen, maar hebben daar al snel spijt van. Het eten maakt zijn reputatie meer dan waar. Dat moet ook wel, want het mag duidelijk zijn dat de Michelin-ster niet te danken is aan de aankleding, bediening of de wijnkaart.

Waarschijnlijk zijn er in Singapore nog talloze kraampjes die even verbluffende maaltijden voorschotelen, maar die figuurlijk nog niet op de kaart zijn gezet door een internationaal bekende onderscheiding. Gelukkig lijkt het er voorlopig niet op dat de extra klandizie ten koste gaat van de kwaliteit. In de rij staan naast de locals nu ook veel toeristen, en Red Bull-personeel. Max Verstappen laat zijn engineer eerst even voorproeven, maar wellicht komen we hem er later in de week nog tegen.

ster2

Prijs/kwaliteit
Hij zal ongetwijfeld wel in een iets minder afgelegen en hoger aangeschreven hotel verblijven. Hoewel er meer dan genoeg hotels zijn in Singapore valt het niet mee de juiste keuze te maken. Zeker rond de Grand Prix rijzen de prijzen de pan uit. Bij de goedkope opties valt het dan weer te betwijfelen dat je er kwaliteit, hygiëne en nachtrust kunt verwachten.

Op zoek naar een onderkomen met een redelijk prijs/kwaliteitverhouding kwam ik uit bij een gloednieuw hotel. Zo nieuw zelfs dat het op het moment van boeken nog niet af was. Gelukkig kon ik de vorderingen via Facebook in de gaten houden en kwam in augustus tot mijn geruststelling het bericht dat het hotel daadwerkelijk open ging. En de eerste beoordelingen waren zowaar positief.

Toch stapte ik nog enigszins nerveus het metrostation uit op weg naar het hotel. Internet is immers niet altijd even betrouwbaar. Mijn zorgen werden vergroot toen ik werd begroet door een enorme bouwplaats waar heipalen de grond in werden geslagen.

Mijn opluchting was dan ook groot toen het hotel goede geluidsisolatie bleek te hebben. En ook nog verduisterende gordijnen, want door het afwijkende tijdschema is het wel fijn op elk tijdstip goed te kunnen slapen. Dat lukte de eerste nacht in ieder geval prima. Al moet ik toegeven, na een nacht in een vliegtuig voelt ieder hotel aan als het Four Seasons.