Max Verstappens titelrivaal Charles Leclerc schakelde zichzelf uit tijdens de Grand Prix van Frankrijk, waarna Verstappen maximaal toesloeg door met de zege 25 punten te pakken.

Verstappen volgde polesitter Leclerc in de beginfase van de race op Paul Ricard en leek zeker in de openingsronden sneller. Een kans om te passeren, was er echter niet. “De snelheid was er vanaf het begin en ik zette hem onder druk. Met deze hitte hier was het echter lastig volgen. De banden raakten namelijk snel oververhit. Ik had één keer een kans, maar probeerde verder maar in de buurt te blijven.”

Red Bull riep Verstappen vervolgens als eerste naar binnen, met de Nederlander die ook niet weet hoe het verder was gelopen als de langer doorrijdende Leclerc niet in de fout was gegaan en gecrasht. “Dat was pech voor Charles, hopelijk is -ie oké. Onze auto was echter snel. Ik reed daarna gewoon mijn eigen race en lette goed op de banden. Door de lange pitstraat was een tweede stop immers geen optie.”

Lees ook: Verstappen loopt door zege in GP Frankrijk en uitvalbeurt Leclerc uit in kampioenschap

Voor Verstappen draait elke race gewoon om ‘zoveel mogelijk punten pakken’ met oog op de titel en wat dat betreft was het ‘een geweldige dag’, zo erkent hij. Hij liep alleen het bonuspunt voor de snelste ronde mis. Verstappen staat nu op 223 punten, 63 meer dan Leclerc. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez staat derde, op zeventig punten achterstand. De Mexicaan was op Paul Ricard ook geen partij voor Verstappen.

Lees ook: Leclerc schuldbewust: ‘Als ik zo blijf rijden, verdien ik het niet om te winnen’