In Monaco startte hij vanaf de eerste plaats, maar pakte hij niet de pole. Vandaag wel. En nu wil Mark Webber net als in het prinsdom vervolgens ook de race winnen.

De Australiër was in Zuid-Korea teamgenoot Sebastian Vettel met een halve tiende te snel af. “Dit is de eerste pole dit jaar die ik zelf heb gehaald”, zei Webber in de persconferentie. “In Silverstone kwam ik al erg dicht in de buurt van Fernando Alonso. In een kwalificatie zit iedereen altijd dicht bij elkaar.”

“Ik reed een redelijke ronde en deed wat ik moest doen. Daar gaat het om. Ik heb een paar lastige races achter de rug. Nu hebben we een prima uitgangspositie voor een goed resultaat”, aldus de Red Bull-coureur.

Hij is erg te spreken over zijn auto. “Mijn wagen is sinds de race in Suzuka iets verbeterd. In Valencia had ik voor het laatst echt een goede auto. Daarna had ik het niet makkelijk. Na een race als in Japan weet je dat je niets cadeau krijgt.”

“We hebben in ieder geval een goede auto. Het team werkt hard en wordt daarvoor beloond. Wij richten ons op onszelf”, besloot Webber.