Even leek het erop dat Heinz-Harald Frentzen (Opel) zijn eerste DTM-race zou gaan winnen. Maar de Audi’s waren oppermachtig. Ekström boekte zijn eerste seizoenszege in Brno, Tom Kristensen werd tweede, terwijl de drievoudig Grand Prix-winnaar uit Duitsland genoegen moest nemen met plaats drie.
De oud Formule 1-coureur vertrok met zijn rode Vectra GTS voor het eerst van de eerste startrij. Na talloze kwalificaties en races waarin elke keer weer iets mis ging, viel in Tsjechië eindelijk eens alles op zijn plaats. Een mooie tweede startplaats dus. Mede te danken aan het strafgewicht dat de andere merken met zich mee moesten zeulen. Frentzen was maar liefst veertig kilo lichter dan de Mercedes-coureur Gary Paffett die pole pakte. Het verschil met Audi bedroeg twintig kilo.

Omdat Paffett een valse start maakte, dat probeerde goed te maken door alsnog van het gas af te gaan, kon Frentzen vrij eenvoudig de leiding over nemen. Hij hield het tien rondjes vol. Terwijl Frentzen en ook Kristensen naar binnen doken voor hun eerste pitstop, bleef Mattias Ekström drie ronden langer buiten. De beste tactiek zou later blijken. Frentzen kwam na de pitstop weliswaar voor Kristensen de baan op, hij moest al snel zijn meerdere erkennen in de zesvoudig Le Mans-winnaar. Zijn Opel was niet opgewassen tegen de sterke Audi. Een derde plaats dus. Frentzen: ,,Ik ben dolblij. Je kunt wel balen omdat je geen zege hebt gepakt, maar dat zou het feestje onnodig verpesten. We moeten blij zijn met wat we hebben.”

Door zijn zege is Mattias Ekström de nieuwe leider in het kampioenschap. Paffett is teruggezakt naar de tweede plaats. Hij werd voor zijn valse start bestraft met een drivethrough-penalty en viel daardoor ver terug. Hij wist zich alsnog op te knokken naar de vierde plek. Voor Mercedes zat het sowieso niet mee. Al na twee ronden stond Bernd Schneider aan de kant als gevolg van een crash en ook Mika Hakkinen had weinig geluk. Al in de derde ronde kreeg hij een lekke band. De Fin, die de vorige race in Spa nog won, werd dertiende.

Uitslag Bruno

1. Mattias Ekström

2. Tom Kristensen

3. Heinz-Harald Frentzen

4. Gary Paffett

5. Jamie Green

6. Christian Abt

7. Allan McNish

8. Frank Stippler

9. Jean Alesi

10. Rinaldo Capello

11. Bruno Spengler

12. Pierre Kaffer

13. Mika Hakkinen

14. Martin Tomczyk

15. Marcel Fässler

16. Laurent Aiello

Stand kampioenschap

1. Ekström 27

2. Paffett 24

3. Kristensen 22

4. Hakkinen 17

5. Alesi 17