Het seizoen is al over de helft en nu pas valt er na vele teleurstellingen eindelijk eens een lach op het gezicht van Jenson Button te noteren. De Brit eindigde vandaag op de vierde plek en dat betekent dat de Brit zijn naam nu eindelijk terugvindt in de wk-stand. ,,Het voelt wel goed om punten te scoren na zoveel tegenslagen. We hebben het dit jaar vanwege verschillende omstandigheden vrij moeilijk gehad, maar gelukkig heb ik nu wat punten gescoord. Hoewel dit een puike prestatie is, had ik liever op het podium gestaan", vertelt ’Jense’ na de race.

Even leek een podiumplaats nog tot de mogelijkheden te behoren. Tegen het einde van de race bedroeg de achterstand van de Brit twaalf seconden op Michael Schumacher. Wel liet hij rondetijden noteren die twee seconden sneller waren, een probleem met zijn versnellingsbak gooide echter roet in het eten.

,,In één van de bochten had ik een probleem toen ik terugschakelde, daarna besloot ik het rustig aan te doen. We hebben zat problemen gehad dit weekend, dus het voelt goed om terug te zijn. Beter kunnen we op het moment niet, dus als we deze prestatie op Silverstone herhalen ben ik daar uitermate content mee."