Renger van der Zande is op de Nürburgring als elfde geëindigd. De DTM-coureur startte na een sterke kwalificatie als negende en lag op puntenkoers tot een tegenstander hem bijna van de baan ramde.

 

“Het was een wonder dat ik de auto nog op het asfalt wist te houden”, blikt Van der Zande terug. “Na een goede start had hij zich opgeklommen naar de achtste plek. “Filipe Albuquerque reed in de beginfase van de race vol in mijn zijkant en dat leverde veel schade op. Ondanks dat de wagen behoorlijk gehavend was, wist ik nog wel snelle tijden te rijden, waardoor ik uiteindelijk nog de vierde Mercedes-rijder was. Dat is positief, maar er had natuurlijk veel meer ingezeten.”

 

Van der Zande had gehoopt op de Nurburgring zijn eerste punten te scoren, maar kwam dus met lege handen te staan. “We hebben de eerste helft van het seizoen nu achter de rug. Ik heb erg veel geleerd en ben er klaar voor om punten te gaan scoren. Helaas mocht het vandaag niet zo zijn, maar ik zal tijdens de zomerstop hard werken om op Brands Hatch een nieuwe gooi te kunnen doen!”