Max Verstappen baalt enorm van het gebrek aan vermogen waardoor hij aan het eind van Q3 geen kans kreeg om voor pole te vechten. Zeker aangezien dat er, enigszins tegen de verwachtingen in, wel in had gezeten volgens de Red Bull-rijder.

Lees ook: Kwalificatie: Russell pakt eerste pole en is nu echt ‘Mister Saturday’, Verstappen met pech naar P10

Rivaal Ferrari oogde op vrijdag immers ijzersterk, maar in Q1 van de kwalificatie kon Verstappen het tempo goed volgen en in Q2 was hij zelfs sneller dan de Ferrari’s. “Enorm frustrerend”, noemt Verstappen de gang van zaken dan ook, in gesprek met Viaplay.

Wat er precies misging, weet hij nog niet. “Ik had gewoon geen vermogen toen ik de pits uitreed. Ik ben nog niet bij het team geweest om te kijken wat het was.” Aangezien Red Bull de aansluiting dus gevonden leek te hebben, is dat ‘enorm balen’.

Gevraagd of hij denkt dat hij voor pole had kunnen vechten, antwoordt Verstappen dat hij denkt van wel. “Het zag er in Q2 een stuk beter uit. Natuurlijk is het altijd de vraag waar je eindigt, maar de snelheid zat er goed in.”

Van de tiende startplek wacht hem op voorhand een uitdaging op de bochtige Hungaroring, waar inhalen geen makkelijke opgave is. “Hopelijk verliezen we in het begin niet te veel tijd op de jongens waar we mee vechten”, doelt hij op de Ferrari’s, die als tweede en derde starten, “we gaan het zien.”