*

Extra ‘simulatordienst’ voor Red Bull-coureurs

Daan de Geus

Daan de Geus

27 november 2013 13:44

Extra ‘simulatordienst’ voor Red Bull-coureurs
Red Bull GEPA Pictures

In de aanloop naar én gedurende 2014 zal de Red Bull-simulator op volle toeren draaien, vertelt Helmut Marko. ‘De simulator zal praktisch continu in gebruik zijn’, en dus moet iedereen zijn steentje bijdragen.

Vanwege de ingrijpende reglementswijzigingen voor 2014 is testwerk in de simulator ‘belangrijker dan ooit’, benadrukt Marko in gesprek met Bild. “Onze simulator zal dan ook bijna continu in gebruik zijn”, vertelt hij.

Om wereldkampioen Sebastian Vettel te helpen met de digitale arbeid, heeft Marko – behalve Vettels nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo – nog drie andere aan Red Bull verbonden coureurs aangewezen voor ‘simulatordienst’, zo meldt hij. “Want Vettel kan het niet alleen.”

Red Bulls vaste testcoureur Sébastien Buemi moet er dan ook op rekenen, zolang het niet botst met zijn verplichtingen voor Toyota in het World Endurance Championship, vele uren in de simulator te gaan doorbrengen.

Voor Toro Rosso-aanwist Daniil Kvyat – die als rookie ook de virtuele Formule 1-ervaring goed kan gebruiken – geldt hetzelfde, terwijl de voor een Toro Rosso-zitje gepasseerde en verder nog nergens anders ondergebrachte António Félix da Costa ook vierkante ogen gaat kweken.