De Formule 1-coureurs dreigen met een staking. David Coulthard, voorzitter van de rijdersvakbond GPDA, stelt dat de coureurs zich ernstige zorgen maken om hun eigen veiligheid. Daarom zou er nog voor de Grand Prix van Engeland een vergadering plaatsvinden tussen FIA-president Max Mosley en de F1-piloten. Dat overleg werd vanwege uitlatingen van Coulthard echter afgeblazen door Mosley en verplaatst naar 1 augustus.

,,Dat is de eerste dag van de zomerpauze”, weet DC de Daily Record te melden. ,,Het was beter geweest om het gewoon in Silverstone te houden. Nu zal het alleen plaatsvinden als minstens de helft van de coureurs komt. Een aantal, waaronder Takuma Sato, heeft echter al afgezegd.”

,,Ik hoop echt dat het doorgaat”, vervolgt de Red Bull-coureur. ,,We willen er zeker van zijn dat veiligheid de hoogste prioriteit geniet. Het is dan ook goed mogelijk dat we genoodzaakt zijn om te staken, als we iets moeten doen dat naar ons idee niet veilig is. Hopelijk hoeft het echter niet zover te komen. Maar mocht het nodig zijn, dan slaan we de handen ineen en houden we het voor gezien”, eindigt de Schot.

Waar het de rijders exact om gaat is eigenlijk nog altijd onduidelijk. Wel hebben de coureurs zich bijvoorbeeld openlijk afgevraagd waarom de veiligheidsvoorziening bij de testritten niet van hetzelfde niveau zijn als bij een Grand Prix. Ook hebben de piloten naar aanleiding van het bandenfiasco in Indianapolis een petitie getekend.

PPB