Mirko Bortolotti is de nieuwe Formule 2-kampioen. De Italiaan sleepte in zijn thuisrace op Monza de titel binnen. De 21-jarige coureur verdient met het F2-kampioenschap een volledige test bij Williams in Abu Dhabi.

Dat is traditie sinds de herstart van het F2-kampioenschap. Williams ontwierp het chassis voor het relatief goedkope kampioenschap en de FIA heeft met de formatie uit Grove afgesproken dat de kampioen van het kampioenschap een volwaardige F1-test krijgt.

Dat geldt dus ook voor Bortolotti. Hij weet niet wat de toekomst voor hem brengt. Één ding weet de Italiaan wel zeker. Tijdens de talententest in Abu Dhabi van 15 tot 17 november zit hij een dag achter het stuur van een Williams en haalt hij zijn superlicentie.

“Maar wat er in 2012 gaat gebeuren weet ik nog niet”, aldus de coureur die eerder al voor Scuderia Toro Rosso en Ferrari testte. “Ik richt mij nu vooral op de F1-test met Williams en de laatste F2-race in Barcelona. Deze titel heb ik gewonnen en ik wil mijzelf zo goed mogelijk voorbereiden.”

“In het verleden heb ik het geluk gehad dat ik al aan de F1 mocht ruiken dus misschien helpt mij dat wel. Natuurlijk is er dit jaar veel veranderd dus het wordt interessant om te zien hoe ik mij aanpas aan alle nieuwe dingen in de Formule 1. Ik doe zo goed mogelijk mijn best en wil van de dag genieten.”

Frank Williams is onder de indruk van de jonge Italiaan. “Hij is een waardig kampioen van de Formule 2. We hebben natuurlijk zijn voortgang tijdens het seizoen in de gaten gehouden en zijn onder de indruk van een aantal races van hem. Hij scoorde elke race punten en won vijf races.”

“Wij weten zeker dat Mirko veel van deze test zal leren. Ik ben benieuwd wat hij laat zien in een Formule 1-auto.”