1. F2-coureur Anthoine Hubert (22) is overleden aan de gevolgen van een ernstig ongeluk tijdens de feature race vanmiddag op het circuit van Spa-Francorchamps. Dat heeft de FIA zojuist bekendgemaakt. 

De Fransman crashte in de tweede ronde van de race zwaar bovenop Raidillon. Zijn BWT Arden werd vervolgens vol in de zijkant geraakt door Juan Manuel Correa. Hubert is na het ongeluk per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis, volgens de FIA is hij daar om 18.35 bezweken aan zijn verwondingen.

Juan Manuel Correa is naar het ziekenhuis in Luik overgebracht en verkeert in stabiele conditie. De FIA laat verder weten dat er inmiddels een onderzoek is gestart naar de toedracht van het ongeval. De sprintrace van zondag is afgelast.

Lees ook: Race F2 gestaakt na ernstig ongeluk Hubert en Correa op Raidillon

Groot talent
Anthoine Hubert was bezig aan zijn eerste seizoen in de F2, de coureur uit de Renault-school gold door kampioenschappen in de Franse Formula 4 en de GP3 als een grote belofte. Hij stond achtste in het F2-kampioenschap en viel dit jaar onder meer op met zeges in de sprintraces van Monaco en Paul Ricard.