*

F2: De Vries wint sprintrace in Monaco

Eelco den Boer

Eelco den Boer

27 mei 2017 16:55

F2: De Vries wint sprintrace in Monaco

De Nederlandse Formule 2-coureur Nyck de Vries heeft de sprintrace in Monaco op zijn naam geschreven. Het is zijn eerste zege in de klasse, die vorig jaar nog GP2 heette.

Door gridstraffen moest De Vries, voor wie het zijn eerste seizoen in de Formule 2 is, de hoofdrace op vrijdag vanaf de veertiende plaats starten. Hij schoof geleidelijk op door het veld en dankzij een foutloos optreden, en fouten van concurrenten, kwam hij als zevende over de streep.

Aangezien de topacht van de hoofdrace in omgekeerde volgorde de startopstelling vormt voor de sprintrace, mocht De Vries daar vanaf de eerste startbij beginnen. Zijn Rapax-teamgenoot Johnny Cecotto verschalkte hij al direct na het doven van de lampen.

De Vries bouwde een veilige marge op ten opzichte van Cecotto en hield de rest van de race onder controle. Uiteindelijk kwam de ontwikkelingscoureur van McLaren met tien seconden voorsprong op zijn teamgenoot als winnaar over de streep.

“Geweldig”, jubelt De Vries wanneer voormalig GP2-kampioen Davide Valsecchi hem interviewt na de podiumceremonie. “De gridstraffen waren een harde klap, maar ik heb nooit opgegeven en me gisteren teruggeknokt en vandaag optimaal gebruik gemaakt van de gunstige startpositie. Ik ben extreem gelukkig om hier in Monaco mijn eerste F2-zege te pakken.”