Nieuwbakken Formule 2-kampioen Luciano Bacheta test volgende week donderdag op Silverstone een Williams uit 2011. Het is een bijkomstigheid voor het winnen van zijn Formule 2-titel.

De Engelsman pakte eind vorige maand de titel in de F2. “Ik had geen idee dat ik zo snel al voor Williams mag testen”, aldus de 22-jarige coureur. “Binnenkort meten ze mijn maten op voor een racepak en starten de voorbereidingen. Ik leidde het kampioenschap het hele jaar en telkens dacht ik aan het testen voor Williams. Daar deed ik het voor.”

Williams heeft de huidige Formule 2-bolide ontworpen. Onderdeel van de deal met de FIA, organisator van het kampioenschap, is dat de kampioen een volwaardige test krijgt bij het team uit Grove. Bacheta test echter met de auto van vorig jaar, en doet dat maar één dag. Williams mag niet meer testen, aangezien Valtteri Bottas in juli al de talententest op Silverstone deed.

Bacheta’s voorgangers, Dean Stoneman en Mirko Bortolotti, mochten meerijden tijdens de talententests en konden daarom in de nieuwste Williams racen. Dat is niet voor Bacheta weggelegd, al is hij natuurlijk niet minder gemotiveerd voor de test.

“Ik kijk er enorm naar uit en ben enorm gemotiveerd. Zelfs voordat ik de titel won had ik al het gevoel klaar te zijn voor deze test.”