MG is op de fles. En dat betekent dat de deelname van het roemruchte Britse automerk aan de Deutsche Tourenwagen Masters definitief van de baan is. Hans-Werner Aufrecht, de voorzitter van de IRT, de overkoepelende organisatie van de prestigieuze DTM, heeft het afhaken van MG vandaag op Hockenheim bevestigd tegenover de Duitse televisiezender ARD.

Dit weekend heeft op het circuit nabij het Duitse Heidelberg de seizoenstart van het toerwagenkampioenschap plaats. MG zou – als vierde fabrikant naast Mercedes-Benz, Audi en Opel – aanvankelijk vanaf half mei, tijdens de derde race op Spa-Francorchamps, meedoen. Dat is door het faillissement echter onmogelijk geworden. Het merendeel van het 6000koppige personeelsbestand van moederbedrijf MG-Rover is gisteren naar huis gestuurd.De Nederlander Jeroen Bleekemolen was lange tijd in beeld voor een van de twee cockpits. Volgens de IRT wordt nu met twee andere fabrikanten gesproken, die per 2006 hun intrede zouden willen doen in de DTM.

De Zweed Mattias Ekström, kampioen in 2004, start zondag met zijn Audi A4 vanaf pole-position. Formule 1 wereldkampioen (1998 en ’99) Mika Hakkinen kwam door problemen niet verder dan de vijftiende tijd met zijn Mercedes C-klasse. Allan McNish (ex F1 Toyota en Renault) kwalificeerde zich met zijn Audi eveneens buiten de toptien. Beide oud-Formule 1 coureurs hadden zich ongetwijfeld een betere entree in de DTM voorgesteld.