Nadat Antonio Felix da Costa afgelopen seizoen toetrad tot het Red Bull juniorprogramma, liet hij mooie dingen zien in de GP3 en de Formule Renault 3.5. Waar Robin Frijns zich kritisch uitliet over de Red Bull-opleiding vindt Felix da Costa de werkwijze rechtvaardig.

“Mensen zeggen dat de Red Bull-opleiding hard is, maar het is gewoon je werkgever”, zegt de 21-jarige Portugees. “Ze geven je de kans om te racen en betalen je loon en dus moet je races winnen. Ben je snel genoeg, dan zorgen ze goed voor je. Zo niet, dan vlieg je eruit”, aldus Felix da Costa, die nog geen concrete raceplannen heeft voor volgend jaar.

De Portugees reed afgelopen seizoen zowel GP3 als Formule Renault 3.5, de klasse waar Robin Frijns kampioen werd. Hij behaalde in de GP3 drie zeges en werd derde in het eindklassement. In de Formule Renault 3.5 boekte hij vier zeges en eindigde als vierde in het klassement. Daarnaast zegevierde hij ook in de Formule 3-race in Macau.

Als beloning voor zijn goede seizoen mocht Felix da Costa deelnemen aan de F1-rookietest in Abu Dhabi. Hij reed twee dagen, waarna hij de Red Bull de laatste dag aan Frijns af moest staan. Felix da Costa: “Of ik in 2013 op de vrijdag van een GP-weekend mag rijden, weet ik nog niet. Ik mag in ieder geval voor elk raceweekend in de simulator rijden. Of het komend seizoen nu Formule Renault 3.5, Formule 1 of iets anders wordt; ik zal mijn uiterste best doen.”