*

Fernley (Force India): ‘Ocon net zo goed als Verstappen’

Tim Krijgsman

Tim Krijgsman

11 april 2017 12:30

Fernley (Force India): ‘Ocon net zo goed als Verstappen’
Racepictures

Force India-teamchef Robert Fernley is vol lof over zijn jonge pupil Esteban Ocon. Hij is tevreden over zijn prestaties en claimt dat de Fransman even goed is als Red Bull’s Max Verstappen.

Teamchef Robert Fernley is tevreden met de ontwikkeling van de jonge Fransman bij het team van Force India. “Het is altijd moeilijk als je in een nieuwe omgeving binnenkomt”, meent Fernley in gesprek met Sky Sports F1. “Maar Esteban past zich goed aan, het is alsof hij altijd al bij ons is geweest.”

Force India is ervan overtuigd dat ze met Ocon de beste jonge coureur in de cockpit hebben zitten. “Hij communiceert erg goed met zijn engineers en zijn prestaties op de baan zien er veelbelovend uit”, vindt de Britse teambaas. In zijn ogen heeft de jonge Fransman “absoluut dezelfde potentie als Max Verstappen”, aldus Fernley.

Na twee races in 2017 heeft Ocon twee punten gescoord voor het team van Force India. De 20-jarige Fransman maakte vorig jaar al zijn debuut voor het team van Manor en nam begin dit jaar het tweede stoeltje bij Force India over van Nico Hülkenberg, die naar Renault vertrok.