Ferrari heeft op haar eigen website bekend gemaakt dat het is begonnen met de constructie van een nieuw hoofdkwartier voor het Formule 1-team in haar thuishaven Maranello.

De Scuderia’s nieuwe thuisbasis komt vlak naast haar oude hoofdkwartier te liggen, zo deelt Ferrari mede, dus de Italianen hoeven niet ver te lopen tijdens de verhuizing.

Het nieuwe gebouw wordt op termijn de nieuwe werkplek voor zowel het management, de engineers en het administratieve personeel, terwijl het ook nieuwe werkruimten voor de technische afdelingen van het team zal huizen.

Ferrari streeft er met het nieuwe hoofdkwartier naar een thuisbasis te creëren die ‘qua stijl, efficiëntie en wat de praktische zaken betreft bij het Formule 1-programma past’, terwijl het tevens hoopt ‘een goed doordachte werkomgeving te scheppen voor alle medewerkers’.

Wanneer de nieuwe thuisbasis precies af moet zijn, deelt Ferrari verder niet mede. Wat er met het oude pand gebeurt op het moment dat het nieuwe hoofdkwartier in gebruik gaat worden genomen, laat de renstal ook in het midden.