*

Ferrari briest over bandendiscussie

Eelco den Boer

Eelco den Boer

17 mei 2013 11:04

Ferrari briest over bandendiscussie
Racepictures

In navolging van Eric Boullier uit ook Ferrari stevige kritiek op de beslissing om halverwege het seizoen de banden aan te passen. In de column The Horse Whisperer op de officiële Ferrari-website haalt het team uit naar het geklaag van met name Red Bull.

Ferrari omschrijft de klachten over het hoge aantal pitstops als ‘moeilijke tijden voor mensen met een slecht geheugen’. Het team wijst erop dat in het verleden vaker gebruik is gemaakt van vierstopstrategieën. Zo versloeg Michael Schumacher, destijds Ferrari-coureur, in 2004 al Fernando Alonso, toen nog bij Renault, door van een driestopper over te stappen op een vierstopper.

“Dat herinneren wij ons nog goed”, schrijft de ‘paardenfluisteraar’ van Ferrari. “Zowel onze bandenleverancier (Bridgestone, red.) als wij kregen talloze complimenten over onze strategie.”

Volgens Ferrari moeten teams hun mening echter niet baseren op de eigen prestaties: “Twee jaar geleden hoorde je ook niemand klagen toen er evenals in Spanje en in Turkije net zoveel pitstops werden gemaakt door vijf van de zes coureurs die op het podium eindigden als Alonso en Massa afgelopen zondag deden.”

“Vandaag de dag krijg je echter het gevoel dat je je moet schamen als je kiest voor een strategie die erop is gericht het maximale uit het beschikbare pakket te halen”, vervolgt de columnist. “Maar als deze strategie al op vrijdag duidelijk is op basis van de simulaties, waarom zou je dan beschaamd voelen als je die verkiest boven een andere keuze, waar je tijdens de race spijt van krijgt.”

Lees meer over

Banden Ferrari Pirelli